Začalo to docela nenápadně, článkem uveřejněným v lidovovkách.cz o českém novém fenoménu PHO polévce, která se ujala pod názvem „nudlovka“. Nemohla jsem odolat a napsala o vietnamské restauraci PHO Café v Brightonu, a tak začala moje spolupráce s lidovkami. Další článek byl zase o PHO, tentokrát z Paříže a je poznat, že se splnilo, čeho jsem se obávala. Přiznávám, jsem závislá na tomto vietnamském národním pokladu a stále jsem na pochybách, zda něco tak vynikajícího může být legální.
Jsem potěšena, že jako spolupracovník redakce lidovky.cz vám mohu představit uveřejněné články od roku 2012. Děkuji, že je čtete.
Odkazy
Bez kalorií, cukru, tuku i lepku. Rostlinné těstoviny jako dieta
Tradiční japonská polévka miso. Jemný samuraj útočí na vaše chutě
Máslová dýně, červený pepř a granátové jablko – ideální souznění v polévce
Mrkvový dort s dýní a ořechy je králem pohoštění Halloweenu
Medvědí síla v plněných knedlících. Sezóna divokého česneku právě začíná
Český chřest s výjimečnými chutěmi. Nejluxusnější jarní zelenina právě dozrává
Ve hře o trůny džemů vyhrává rebarborový se zázvorem
Potočnice lékařská je originální superpotravina. Na sendvič, do polévky či ke steaku
Tajemný estragon. Vyzkoušejte jeho vůně s jahodami a kozím sýrem v letním salátu
Italská kuchyně boří zavedené hranice. Cheesecake s rajčaty
Rafinovaná chuť Japonska. Jemná a tajemná zmrzlina z matcha čaje
Dokonalé léto? Jedině s voňavými paprikami, mletým masem a bylinkami
Učte se od Italů. Jak uchovat unikátní chuť rajčat až do zimy?
Barevná duha na talíři. Jednoduchý a delikátní rajčatový koláč
Luxusní a atraktivní pochoutka. Humří ocásky na rajčatech a špagetách
Sluneční dort s mangem a marakujou rozzáří velikonoční svátky
Zbořte mýty o anglickém jídle a začněte nedělním Sunday Roast
Zdravý zeleninový hrnec s chilli na zahnání únavy a povzbuzení organismu
Avokádové chlebíčky. Rychlé, zdravé a delikátní
Dršťková polévka i omeleta se špenátem. Hlíva ústřičná jako zázrak přírodní medicíny
Příchod Velikonoc v Británii ohlašuje Den palačinek. Zkuste je se špaldovou moukou
Jezte chytře, jezte zdravě. Zkuste pohankové, špaldové a ovesné vločky
Na Vánoce si dopřejte hříšně kakaové dortíčky a brusinkové čtverečky s pistáciemi
Zkuste letos dánské perníčky. Lákají svou kořeněnou chutí
Chuť a vůně Vánoc. Americký ořechový koláč z pekanových ořechů
Zimní slaný koláč. Červená řepa, feta sýr a čerstvý fenykl
Jablka a slaný karamel. Tarte Tatin je francouzský koláč postavený na hlavu
Fazole, bůček a chorízo. Chutné podzimní zahřátí v jednom hrnci
Moderní zpracování řepy? Červená na džem a žlutá na kyselo
Sušíme bez chemie. Neotřelý podzimní dezert i voňavý crumble
Absolutní hit sezóny. Dýňový džem se skořicí je dokonalou konspirací chutí
Malé a pálivé papričky. Portugalská viagra se jmenuje piri-piri
Slovácké vdolečky s komůrkou. Delikatesu vezmete do ruky devětkrát
Myslete na zimu. Sirup z bobulí černého bezu vás posílí a ochrání
Massaman kari. Jemné a elegantní thajské kari s perským vlivem
Švestky a mák – unikátní české souznění. Lehké makové řezy se švestkami
Meruňkové knedlíky válcují ty rakouské, jsou českou specialitou
Kynutý borůvkový koláč s drobenkou je národním pokladem
Blahodárné účinky i skvělá chuť. Připravte si rybízovou limonádu
Exotický salát z mořských plodů. Osvěžující, dietní a vysoce nutriční
Krevety v sarongu. Unikátní kombinace krevet a rýžových nudlí
Pochopte kouzlo thajské kuchyně. Ochutnejte červené kuřecí kari
Dokonalé propojení chutí a umění thajské kuchyně. Vyzkoušejte polévku Tom Yam
Pivo, hranolky, čokoláda, ale i nepoživatelné ryby. Co si dát v Bruselu?
Italské spiedini. Jemně pikantní kuřecí špízy na grilu
Rebarbora dvou barev. Z červených částí koláč, ze zelených skvělý sorbet
Omamná vůně bezinek. Připravte z nich delikátní sirup a džem
Trhané vepřové pečte pomalu. Hodí se do burgeru s pikantní omáčkou
Madlenky. Baculaté koláčky s francouzským šarmem
Zdravá a chutná. Zelená čočka jako kaviár chudých
Pizza bez mouky? Překvapivě dobrá z květáku
Lilek je sexy. Zkuste zapečený s ořechy a medvědím česnekem
Ferrari, nebo michelinský oběd v restauraci Alain Ducasse?
Jarní ideál. Thajský pikantní salát s plátky hovězího masa
Britský mazanec. Hot cross buns neboli bochánky s křížem
Tržnice, nebo ráj pro gurmány? To je Chelsea Market v New Yorku
Krvavé pomeranče k jarnímu probuzení. Vyzkoušejte je v salátu
Patří mezi nejlahodnější pokrmy na světě. Zkuste vietnamské závitky
Lehký dotek Paříže. Zkuste osvěžující citronový dort s malinami
Glazovaná vepřová žebírka servírujte neformálně
Jak změnit stereotyp v podávání lososa? Zkuste lososový quiche
Co s přezrálými banány? Zkuste upéct chlebíček
Britská národní specialita. Vyzkoušejte pikantní kuřecí páj
Jaká je budoucnost fast foodu? Britské Itsu ukazuje směr
Exotické houby lákají. Zkuste enoki, eringi, shimeji a hlívu ústřičnou
Pečené kotlety svátečně. Na pivě a s hruškovou omáčkou
Silvestrovské dezerty. Pikantní pomeranče a pralinky s whisky
Sváteční sněhově bílý dort s vánoční náladou
Slepované cukroví. Linecké koláčky i dortíčky se slaným karamelem
Britské dědictví. Vánoční krůta s kaštanovou nádivkou a pastiňákem
Pečení na Vánoce? Začněte perníčky, potřebují rozležet
Karamelová jablka a švestkoví čerti. Příprava na Mikuláše
Vánoce v Británii? Neobejdou se bez koláčků mince pie
Návyková záležitost. Jak připravit kuřecí polévku Pho doma?
Výživný kadeřávek s lahodnou chutí trhá v kuchyních rekordy
Koláč pro labužníky? Zkuste hrušky a ořechy
Britský Halloween. Oslavte jej pavoučími muffiny
Nové trendy v pečení bůčku. Hezky pomalu a pozvolně
Podzimní chutě: dýňová polévka s houbami
Květákové proměny. Zkuste osvěžující dip nebo vynikající těstoviny
Banány a karamel. Nejlepší kombinace nejen pro créme brulée
Jednoduché kouzlení hrnku v mikrovlnce. Zkuste anglické Mug
Rubínově zářivá polévka z červené řepy
Čerstvé fíky. Exotická lahůdka konce léta a začínajícího podzimu
Citronový olivový olej. Jemná a delikátní chuť podle Carluccia
Rybízová pochoutka s rumem, skořicí a vanilkou
Nekupujte nanuky. Udělejte si doma vlastní ovocné variace
Třešně a čokoláda: nejlepší kombinace pro cookies
Unikátní aroma i chuť. Bezinkový sirup zažívá comeback
Zkuste si připravit benátskou pochoutku: sardinky na kyselo
Britské jahody a tvaroh. Zkuste cheesecake s bílou čokoládou
Loučení se zimní rebarborou. Zkuste ji zapéct s badyány
Křepelčí vajíčka a parmazán. Chřest italsky i orientálně
Čokoládové Velikonoce v Británii. Zkuste upéct autentický dort
Kámasútra na talíři. Za indickou kuchyní v Británii
Zimní zázrak. Upečte si koláč z rychlené rebarbory
Marmeláda ze sevillských pomerančů. Barva jantaru a hořko sladká chuť
Květiny na talíři. Zkuste bábovku s levandulí
Ideální zimní jídlo? Kari je zdravé a zahřeje
Polévka co dokáže vylepšit náladu. Zkuste recept z máslové dýně
Neotřelá chuť Belgie: zkuste masové koule s hořko sladkou omáčkou
Kuchařská bohyně Nigella a její ‘masakr ve sněhové bouři‘
Jaká je nejlepší zelenina na polévku? Nenápadný topinambur
Chléb si David Cameron peče vlastn. Zkuste jeho recept
Nejlepší Vietnamská polévka pho? Ve Francii a od Číňanů
Kam na nejlepší pho v Anglii? K polévce dostanete i bryndák