Začalo to docela nenápadně, článkem uveřejněným v lidovovkách.cz o českém novém fenoménu PHO polévce, která se ujala pod názvem „nudlovka“. Nemohla jsem odolat a napsala o vietnamské restauraci PHO Café v Brightonu, a tak začala moje spolupráce s lidovkami. Další článek byl zase o PHO, tentokrát z Paříže a je poznat, že se splnilo, čeho jsem se obávala. Přiznávám, jsem závislá na tomto vietnamském národním pokladu a stále jsem na pochybách, zda něco tak vynikajícího může být legální.

Jsem potěšena, že jako spolupracovník redakce lidovky.cz vám mohu představit uveřejněné články od roku 2012. Děkuji, že je čtete.

 

lidovky-logo-larger

Odkazy

 

 

Bez kalorií, cukru, tuku i lepku. Rostlinné těstoviny jako dieta

Tradiční japonská polévka miso. Jemný samuraj útočí na vaše chutě

Máslová dýně, červený pepř a granátové jablko – ideální souznění v polévce

Mrkvový dort s dýní a ořechy je králem pohoštění Halloweenu

Medvědí síla v plněných knedlících. Sezóna divokého česneku právě začíná

Český chřest s výjimečnými chutěmi. Nejluxusnější jarní zelenina právě dozrává

Ve hře o trůny džemů vyhrává rebarborový se zázvorem

Potočnice lékařská je originální superpotravina. Na sendvič, do polévky či ke steaku

Tajemný estragon. Vyzkoušejte jeho vůně s jahodami a kozím sýrem v letním salátu

Italská kuchyně boří zavedené hranice. Cheesecake s rajčaty

Rafinovaná chuť Japonska. Jemná a tajemná zmrzlina z matcha čaje

Dokonalé léto? Jedině s voňavými paprikami, mletým masem a bylinkami

Učte se od Italů. Jak uchovat unikátní chuť rajčat až do zimy?

Barevná duha na talíři. Jednoduchý a delikátní rajčatový koláč

Luxusní a atraktivní pochoutka. Humří ocásky na rajčatech a špagetách

Sluneční dort s mangem a marakujou rozzáří velikonoční svátky

Zbořte mýty o anglickém jídle a začněte nedělním Sunday Roast

Zdravý zeleninový hrnec s chilli na zahnání únavy a povzbuzení organismu

Avokádové chlebíčky. Rychlé, zdravé a delikátní

Dršťková polévka i omeleta se špenátem. Hlíva ústřičná jako zázrak přírodní medicíny

Příchod Velikonoc v Británii ohlašuje Den palačinek. Zkuste je se špaldovou moukou

Jezte chytře, jezte zdravě. Zkuste pohankové, špaldové a ovesné vločky

Na Vánoce si dopřejte hříšně kakaové dortíčky a brusinkové čtverečky s pistáciemi

Zkuste letos dánské perníčky. Lákají svou kořeněnou chutí

Chuť a vůně Vánoc. Americký ořechový koláč z pekanových ořechů

Zimní slaný koláč. Červená řepa, feta sýr a čerstvý fenykl

Jablka a slaný karamel. Tarte Tatin je francouzský koláč postavený na hlavu

Fazole, bůček a chorízo. Chutné podzimní zahřátí v jednom hrnci

Moderní zpracování řepy? Červená na džem a žlutá na kyselo

Sušíme bez chemie. Neotřelý podzimní dezert i voňavý crumble

Absolutní hit sezóny. Dýňový džem se skořicí je dokonalou konspirací chutí

Malé a pálivé papričky. Portugalská viagra se jmenuje piri-piri

Slovácké vdolečky s komůrkou. Delikatesu vezmete do ruky devětkrát

Myslete na zimu. Sirup z bobulí černého bezu vás posílí a ochrání

Massaman kari. Jemné a elegantní thajské kari s perským vlivem

Švestky a mák – unikátní české souznění. Lehké makové řezy se švestkami

Meruňkové knedlíky válcují ty rakouské, jsou českou specialitou

Kynutý borůvkový koláč s drobenkou je národním pokladem

Blahodárné účinky i skvělá chuť. Připravte si rybízovou limonádu

Exotický salát z mořských plodů. Osvěžující, dietní a vysoce nutriční

Krevety v sarongu. Unikátní kombinace krevet a rýžových nudlí

Pochopte kouzlo thajské kuchyně. Ochutnejte červené kuřecí kari

Dokonalé propojení chutí a umění thajské kuchyně. Vyzkoušejte polévku Tom Yam

Pivo, hranolky, čokoláda, ale i nepoživatelné ryby. Co si dát v Bruselu?

Italské spiedini. Jemně pikantní kuřecí špízy na grilu

Rebarbora dvou barev. Z červených částí koláč, ze zelených skvělý sorbet

Omamná vůně bezinek. Připravte z nich delikátní sirup a džem

Trhané vepřové pečte pomalu. Hodí se do burgeru s pikantní omáčkou

Madlenky. Baculaté koláčky s francouzským šarmem

Zdravá a chutná. Zelená čočka jako kaviár chudých

Pizza bez mouky? Překvapivě dobrá z květáku

Lilek je sexy. Zkuste zapečený s ořechy a medvědím česnekem

Ferrari, nebo michelinský oběd v restauraci Alain Ducasse?

Jarní ideál. Thajský pikantní salát s plátky hovězího masa

Britský mazanec. Hot cross buns neboli bochánky s křížem

Tržnice, nebo ráj pro gurmány? To je Chelsea Market v New Yorku

Krvavé pomeranče k jarnímu probuzení. Vyzkoušejte je v salátu

Patří mezi nejlahodnější pokrmy na světě. Zkuste vietnamské závitky

Lehký dotek Paříže. Zkuste osvěžující citronový dort s malinami

Glazovaná vepřová žebírka servírujte neformálně

Jak změnit stereotyp v podávání lososa? Zkuste lososový quiche

Co s přezrálými banány? Zkuste upéct chlebíček

Britská národní specialita. Vyzkoušejte pikantní kuřecí páj

Jaká je budoucnost fast foodu? Britské Itsu ukazuje směr

Exotické houby lákají. Zkuste enoki, eringi, shimeji a hlívu ústřičnou

Pečené kotlety svátečně. Na pivě a s hruškovou omáčkou

Silvestrovské dezerty. Pikantní pomeranče a pralinky s whisky

Sváteční sněhově bílý dort s vánoční náladou

Slepované cukroví. Linecké koláčky i dortíčky se slaným karamelem

Britské dědictví. Vánoční krůta s kaštanovou nádivkou a pastiňákem

Pečení na Vánoce? Začněte perníčky, potřebují rozležet

Karamelová jablka a švestkoví čerti. Příprava na Mikuláše

Vánoce v Británii? Neobejdou se bez koláčků mince pie

Návyková záležitost. Jak připravit kuřecí polévku Pho doma?

Výživný kadeřávek s lahodnou chutí trhá v kuchyních rekordy

Koláč pro labužníky? Zkuste hrušky a ořechy

Britský Halloween. Oslavte jej pavoučími muffiny

Nové trendy v pečení bůčku. Hezky pomalu a pozvolně

Podzimní chutě: dýňová polévka s houbami

Květákové proměny. Zkuste osvěžující dip nebo vynikající těstoviny

Banány a karamel. Nejlepší kombinace nejen pro créme brulée

Jednoduché kouzlení hrnku v mikrovlnce. Zkuste anglické Mug 

Rubínově zářivá polévka z červené řepy

Čerstvé fíky. Exotická lahůdka konce léta a začínajícího podzimu

Citronový olivový olej. Jemná a delikátní chuť podle Carluccia

Rybízová pochoutka s rumem, skořicí a vanilkou

Nekupujte nanuky. Udělejte si doma vlastní ovocné variace

Třešně a čokoláda: nejlepší kombinace pro cookies

Unikátní aroma i chuť. Bezinkový sirup zažívá comeback

Zkuste si připravit benátskou pochoutku: sardinky na kyselo

Britské jahody a tvaroh. Zkuste cheesecake s bílou čokoládou

Loučení se zimní rebarborou. Zkuste ji zapéct s badyány

Křepelčí vajíčka a parmazán. Chřest italsky i orientálně

Čokoládové Velikonoce v Británii. Zkuste upéct autentický dort

Kámasútra na talíři. Za indickou kuchyní v Británii

Zimní zázrak. Upečte si koláč z rychlené rebarbory

Marmeláda ze sevillských pomerančů. Barva jantaru a hořko sladká chuť

Květiny na talíři. Zkuste bábovku s levandulí

Ideální zimní jídlo? Kari je zdravé a zahřeje

Polévka co dokáže vylepšit náladu. Zkuste recept z máslové dýně

Neotřelá chuť Belgie: zkuste masové koule s hořko sladkou omáčkou

Kuchařská bohyně Nigella a její ‘masakr ve sněhové bouři‘

Jaká je nejlepší zelenina na polévku? Nenápadný topinambur

Chléb si David Cameron peče vlastn. Zkuste jeho recept

Nejlepší Vietnamská polévka pho? Ve Francii a od Číňanů

Kam na nejlepší pho v Anglii? K polévce dostanete i bryndák