K Sama Doma
Začalo to docela bleskově. Telefon od dramaturgyně Sama Doma, schůzka a hned za pár dní účast v Sama Doma, povídání si o Anglii, Londýně a britské kuchyni, knížkách, cestování a mýtech, které tuto kuchyni provází a o knížce nejlépe píšícího anglického kuchaře Nigela Slatera Jídlo. Hlavní téma ale byl medvědí česnek a tak jsem také kromě představení této aromatické byliny připravila Pesto z medvědího česneku a “ medvědí ” polévku.
Kvítky medvědího česneku jsem před natáčením prosila, aby vykvetly, což se nakonec podařilo a jídlo jsem jimi krásně ozdobila a nabádala, aby se kvítka také jedla – jsou totiž chuťově báječná! Ale úplně nejúžasnější byla celá atmosféra ve studiu při živém natáčení! Se Simonou Stašovou jsme si hned padly do oka i do noty a náramně jí chutnaly chlebíčky z medvědího pesta.
Moderátorky Martina Vrbová Hynková a Jana Havrdová byly tak milé, že jsme neodolaly, krásně se vyfotily a je z toho titulka pro Sama Doma!
Sama Doma podruhé
Po každém úspěšně zakončeném natáčení se domlouváme s autorkou pořadu na novém termínu. Tentokrát padl přesně do podzimní sezóny kadeřávku a tak jsem se s radostí dala do přípravy salátu z nejjemnějšího italského kadeřávku Cavolo Nero. Na přípravu Piccalilli, tedy anglického chutney čas nezbyl, ale připravila jsem ho na crackery a na vyzrálý anglický čedar a všem moc chutnalo…tedy řekla bych, že extrémně chutnalo.
Moderátorku Stáňu Lekešovou mám moc ráda, nejen proto, že je také vystudovaná právnička, ale i proto, že jsme si už báječně povídaly v pořadu českého Rozhlasu Dvojka Host do Domu, Lucie Křížková byla také moc nadšená ze zdravotních benefitů kadeřávku, jak poznamenala, nyní ho bude dost potřebovat…S milou Ewou Farna jsme si povídaly jak v Polsku je kadeřávek běžnou zimní zeleninou.
A tak až se mě zase na trzích boudou ptát: Co s tou zeleninou budete dělat? Anebo jak vlastně na ten kadeřávek? Odpověď je nasnadě: Pustit si záznam Sama Doma! Tak si to užijte!